Макар че съм уролог, съм се позадълбочил в проблема с хемороидите и си позволявам да дам малко информация, защото не рядко те дават отражение и на простатата.

 

Какво са хемороидите?


Хемороидите са разширени вени. В областта на ануса са разположени на три пласта мрежички от малки венозни съдове/венули/. Всяка една от тези венули, като се разшири и препълни с кръв, се получава хемороидален възел-хемороид. Располагат се външно и/или вътрешно.

Това е неприятно страдание, което се усилва и усложнява, когато хемороидите започнат да кървят или се въспалят. Хронично кървящите хемороиди са една от причините за анемия.

 

Причините най-често са хронично затруднено оттичане на венозната кръв, фамилна предразположеност, а понякога и двете.

 

Провокиращите фактори са различни за различните хора. Обобщено, това са люти храни, дразнещи- пикантни подправки, газирани напитки, различни видове алкохол, липса на хигиена, горещи бани и подмиване с гореща вода, и други.

Аз лично мисля, че хемороидите са една от болестите, които изискват много стриктно спазване спазване на някои хранително-питейни ограничения.

 

Много са методите и средствата предлагани за лечението на хемороидите. Няма да е етично и колегиално, аз да коментирам ефектите от тях. Това е в обсега на специалистите проктолози, чиято работа аз много ценя и уважавам. Изхождайки от анатомията на местото, аз само размишлявам че, като се махне една разширена веничка, нищо не пречи на друга да се разшири, и на друга, и на друга … , още повече че там са толкова много.

 

Връзката на хемороидите с простатата


Връзката на хемороидите с простатата се дължи на факта, че имат един и същи венозен и лимфен басейн. Поради това, възпалените хемороиди , са една от причините за хроничен простатит . Хронично възпалените хемороиди, с които хората нерядко привикват и лекуват несериозно, поддържат един упорит хроничен простатит. Той пък от своя страна създава други, понякога много сериозни проблеми, които болните не рядко влачат с години, а по някога остават и до живот.

 

Искам само да отбележа,че с мехлема за хемороиди, който приготвям, нямам амбиция да изкореня проблема. Но мехлема много добре успокоява възпалителния процес, което е идеално за простатата. Също така спира кървенето, а с течение на времето възлите намаляват по размер - свиват се, прибират се. Като излезат нови и те се мажат… и така…,мазането не вреди с нищо. Условието е обаче да са достъпни за намазване. За повече информация отидете на моите продукти.