Карцином на пикочния мехур

 

 

a drawing of the stages of bladder cancer.Това е едно коварно заболяване, защото дълго време протича без оплаквания. Когато от един тумор на пикочния мехур започне да боли, значи неговото развитие е отишло прекалено надалече.

Като компенсация може би, това заболяване има един първи симптом, който е много чест и дава голям шанс на хората, за добър изход от лечението. Условието е ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ и след това ДА МУ ОТДЕЛЯТ ДОСТАТЪЧНО ВНИМАНИЕ.

 

Този симптом се нарича БЕЗСИМПТОМНА ХЕМАТУРИЯ – това е наличие на кръв в урината, без никакви болки. Затова е необходимо хората да си изработят навик, първо да погледнат в гърнето, какво са изпишкали и след това да пускат водата за отмиване!

Нормалната човешка урина е с бледо сламено жълт цвят и в нея кръв не трябва да има. Когато има кръв, урината може да бъде от бледо червена, през наситено до много тъмно червена.Може да има и различни по форма, и големина съсиреци. Всяка хематурия е сигнал за някакъв проблем и налага непрекъснато търсене, до откриването на причината за кървенето. Ракът на пикочния мехур е най - честата причина за хематурия.

 

Съвсем елементарно обяснено, ракът на пикочния мехур представлява израстък навътре в кухината на мехура.

Лечението естествено е да бъде - премахването на този израстък. И наистина в максималния процент от случаите, лечението е оперативно.

И, ако заболяването е установено и оперирано навреме, в ранен стадии, всичко свършва добре, и бързо. Болните се успокояват и започват да пренебрегват контролните прегледи.

 

Тези тумори обаче,много често, много обичат да се появяват отново, и отново, и отново … в различен период от време след отстраняването им. Уринирането се превръща в кошмар за болния, от страх , да не би да види отново кръв в урината си.

Съвременната медицина има в предвид това. На всеки пациент, след операцията , се препоръчва програма за проследяване на сътоянието му чрез контролни прегледи. По преценка и при нужда се провежда лечение -химиотерапия, за предпазване от нова поява на тумора - метафилактика.

 

Точно това се постига и с ползването на нашия билков чай. Употребата му е абсолютно безвредна, без никакви странични действия, без неприятни усещания. Ефектът е много висок и дава на пациента една стабилна сигурност и спокойствие. Повече подробности за чая виж в моите продукти.